Powered by Blogger.

Nar reçeli nasıl yapılır

Nar reçeli nasıl yapılır


Nar reçeli Tarifi, Nar reçeli tadı nasıl Çok merak ettiğim bir Reçeli denedikten sonra sizlere bunu yazmak istedim arkadaşlar, En çok sevdiğim Meyve olan Narın Reçelini duyunca :) “Bunu yaptırmam lazım” diyerek annemin kapısını çaldım ilk etapta oda şaşırdı ama tarifini gösterince mantıklı gelmiş olacak ki ertesi gün Nar Reçelini yaptık, Oldukça güzel ama bir Çileğin yerini tutmuyor  desem yeridir. Fakat en azından bir kere denemenizi isterim o yüzden bende “Nar reçili nasıl yapılır” adı altında sizlere tarifi nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum.


Sizlerde yorumlarınız ile (bilen arkadaşlarım özellikle) tadı hakkında bilgi verebilirsiniz. Eğer eksik yanlarım varsa lütfen yorumlarınız ile belirtiniz bende bu konu hakkında sizlere verdiğim Nar reçeli tarifini hemen güncelleyeyim.


Aşağıdakide :) Benim Nar’ım biraz TUZ ve istenilen LEZZEET :D Fotoğraf süper olmuş dimi


Nar Reçeli nasıl yapılır


Nar reçeli tarifi


  • 1.5 Kilogram Kırmızı nar

  • 1.5 Kilogram Toz şeker

  • ½ Su bardağı limon suyu

  • 1 Su bardağı su

Nar reçelinin yapılışı


Şeker (1.5 kilogram) ve 1 kg sıkılmış nar suyuna ilaven 1 su bardağı suyu bir tencereye koyarak kaynatın ve bu işlem 15-20 dakika sürecektir. 15 Dakika kadar daha sıkık ateşte kaynadıktan sonra, Kalan narları ayıklayın ve Tenceremizin içine Diri olarak atın 20 dakika daha kaynatıp, Kıvama gelmeye başladığı zaman sıkmış olduğumuz limon suyunu da tenceremize ilave edin bundan sonra 2-3 dakika daha kaynamasına izin verin daha sonra tenceremizi ateşten alın, Nar reçelimizi tencereden bir kavanoza koyup soğuk bir yerde bir kaç saat muhafaza edin sonra Afiyet bal şeker olsun



Nar reçeli nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder